Hvem er Rom Thomsen?

Jeg er jo døbt Ingvar, men da jeg i starten af nullerne begyndte at interessere mig for rom, så blev jeg kald ”Rom Thomsen” af mine venner. Så da jeg besluttede mig for at starte et lille firma til romsmagninger, skulle det selvfølgeligt hedde ”Rom Thomsen”

Det var et tilfælde der gjorde at rommen blev min skæbne. Vi var 15 venner der tog til Cuba i 2002 for at fejre en af vennernes 50 års fødselsdag.
Jeg skrev nogle sjove vedtægter for en ”rom-klub” med navnet ”Frank T Ron Club” efter fødselaren. Han blev udnævnt til ”El Presidente” og en hjælper til ”El Commandante”. Planen var at vi skulle mødes et par gange om året og mindes turen til Cuba og drikke noget rom, men vennerne mente så at jeg måtte stå for rommen og fortælle hvad det var vi drak.

På denne tilfældige måde startede det hele. Jeg brugte meget tid på at undersøge hvad der var forskel på de forskellige rom og hvor og hvordan de blev lavet. Det var ikke nemt i 2002 og nogle år frem, da der var meget få hjemmesider og specielt om rom destillerier.

Romsmagninger:

Men jeg blev klogere og klogere og delte min viden med rom-klubben. Og i 2004 var vi klar til den første offentlige romsmagning, som vi holdt på Kaptajn Morgan Pub i Dragør. Herefter blev denne bar min ”hjemmebane” og jeg nåede et stykke over 30 smagninger der, før den lukkede.

Jeg har med et slag på tasken, holdt over 200 smagninger efterhånden.

Skriverier:

Ud over at lave smagninger skriver jeg til det danske special magasin ”Whisky & Rom Magasinet”. Her har jeg skrevet artikler om rom og mine rejser til romdestillerier, siden bladet startede i 2011. Over 350 sider er det efterhånden blevet til.

Her er 2 artikler fra mit besøg på Madeira i 2018:

Madeira – en overset romperle i Europa 1 og 2

Rejseri:

Jeg har rejst en hel del til specielt romdestillerier i forskellige dele af verden og Danmark(59 stk.), samt en hel del whiskydestillerier i specielt Skotland (34 stk.). Både fordi jeg skriver om rom og er international rom-dommer sker det at jeg bliver inviteret ud til destillerier, selvfølgeligt fordi man håber jeg skriver noget spændende om deres rom.

International romdommer:

Jeg bliver også inviteret til at deltage i dommerpaneler til forskellige rom-konkurrencer/festivaler. Her indsender romproducenter deres produkter til et dommerpanel, der give point ved blindsmagning og de håber så at vinde en af de eftertragtede Guld-, sølv- eller bronzemedaljer.

Jeg har været/er stadig dommer her:

Klar igen.

Jeg har haft lukket for smagninger på grund af Corona og fordi det var forbudt medens jeg var på efterløn, men nu er jeg folkepensionist og er klar til at rejser mere rundt i romverden og fortælle om det på mine romsmagninger.